Goed kan altijd beter

06-02-2017 Kennismaken met Engineer Arjan Koolen en onze nieuwe lasrobot

Kennismaken met Engineer Arjan Koolen en onze nieuwe lasrobot

Deel dit met jouw netwerk

Sinds november 2013 is Arjan Koolen werkzaam als Engineer bij Bax Metaal. Hij kwam bij ons terecht vanuit de opleiding Mechatronica. “Mijn functie bestaat voornamelijk uit het vertalen van wensen van klanten naar technisch maak- en haalbare producten. Vanaf nu ga ik ook aan de slag met onze nieuwe lasrobot. Dat betekent, bedenken en tekenen van mallen om producten te kunnen lassen op de lasrobot en het maken van offline programma’s. Een nieuwe uitdaging die ik graag aanga.”

 

Goed kan altijd beter

“Bij Bax Metaal zeggen we niet voor niets ‘goed kan altijd beter’. Met name bij repeat-orders en producten waar veel laswerk in zit, zijn wij tot de conclusie gekomen dat mankracht beter vervangen kan worden door machinekracht. Onze vakmensen kunnen zich dan bezighouden met meer gespecialiseerd werk, terwijl de productiecapaciteit bij repeat-orders omhoog gaat. Met de lasrobot bieden wij kwantiteit én kwaliteit.”

 

Lasrobot – Panasonic TL2000 WG3

De lasrobot – geschikt voor MIG/MAG (puls) en TIG-lassen – is van het merk Panasonic en geleverd door Valk Welding uit Alblasserdam. Bax Metaal koos voor het type TL2000 WG3, met tweemaal een vrij programmeerbare manipulator van 4 meter. De lasrobot beschikt verder over een railsysteem zodat de robot tot aan alle opspankaders kan reiken. “Met deze nieuwe aanwinst kunnen wij onze kwaliteit nog beter waarborgen en de productiesnelheid gaat zowel bij kleine als grote series omhoog.”

 

Specificaties lasrobot

  • Tweemaal vrij programmeerbare manipulator
  • Maximaal bereik tot aan opspankaders door railsysteem
  • Geschikt voor MIG/MAG (puls) en TIG- lassen
  • Nieuwe generatie lasrobot met verhoogde verplaatsingssnelheid

 

Wilt u meer weten over onze nieuwe lasrobot? Bel ons of neem contact op met Mathijs Kox via m.kox@baxmetaal.nl