Goed kan altijd beter

Samenstelling

"Uitdagingen voor ons team, daar zorg ik voor. Zo blijven we de verwachtingen van klanten overtreffen."

Wij zijn actief in de machinebouw, interieurbouw, exterieurbouw, systeembouw, ontwikkeling en de food-processing industrie. Of het nu gaat om samengestelde producten of plaatwerk- en frameconstructies in de projectbouw: efficiëntie staat altijd voorop. Onze mensen realiseren producten met een hoog kwaliteitsniveau, van kleine oplages tot grote series.

Mathijs Kox, Sales Director Bax Metaal

E m.kox@baxmetaal.nl
T
0497-621001


Samenstelling bij Bax Metaal betekent:

We houden bij Bax Metaal van korte lijnen en daarom krijgt iedere opdrachtgever een eigen contactpersoon bij de werkvoorbereiding, die zorgt voor de complete communicatie en afhandeling. Van offerte-aanvragen tot de verwerking van geplaatste orders. Zo weet u altijd bij wie u moet zijn.

Lasrobot
Onze lasrobot staat voor snelheid en kwaliteit. Dat geldt voor zowel grote series als kleine aantallen werkstukken. En dat is redelijk uniek. De basis hiervoor is de mogelijkheid om offline te programmeren. Terwijl de robot aan de ene opdracht werkt, maken de engineers de lasprogramma’s voor de volgende opdracht al klaar. Zo verliezen we geen tijd met het programmeren. De robot kan doorlopend werken, het maakt daarbij niet uit of het gaat om enkele werkstukken of grote series. Alle programma’s worden door onze engineer-afdeling gemaakt op basis van hun expertise en die van onze las-specialisten.

Vakmensen
Zonder vakmensen, geen kwalitatief hoog-waardige samengestelde producten. Daarom werken wij met ervaren mensen, maar juist ook met gedreven leerlingen. Zij leren bij ons het vak en komen snel op een ‘hoog lasniveau’. Uiteindelijk volgt de beloning in de vorm van een NIL-gecertificeerd diploma.

25 ingerichte lasplaatsen
Met maar liefst 25 lasplaatsen beschikken wij over veel lascapaciteit. Wij werken verder met de allernieuwste programmeerbare lasmachines voor roestvast staal, staal en aluminium. U kunt bij ons terecht voor TIG, MIG en pulserend lassen.


Kanten

Efficiëntie staat bij ons altijd voorop. We maken daarom gebruik van volautomatische machines en programmeren offline om onze machinecapaciteit maximaal te benutten. De kwaliteit is altijd hoog, van kleine oplages tot grote series.

Volautomatisch
Bax Metaal beschikt over zes kantbanken, waaronder tweemaal een LVD Toolcell. De LVD Toolcell heeft twee robotarmen die gereedschappen automatisch wisselt. Dit resulteert in minder onproductieve tijd en in optimalisatie van de zetactiviteit. Hierdoor kunnen wij u korte levertijden garanderen. Naast het automatisch wisselen van de kantbank-gereedschappen beschikt onze Toolcell ook over het Easy-Form plooisysteem. Dit hoekmeetsysteem corrigeert de hoeken tijdens het kanten, waardoor elke product perfect gezet wordt.

Offline programmeren
Door het offline programmeren zijn onze machines altijd effectief en efficient inzetbaar. We maken gebruik van Cadman B om de machinestilstand tot een minimum te beperken en de machinecapaciteit maximaal te benutten. Door het offline programmeren is het buigen van complexe(re) producten bijzonder goed mogelijk.

Kanten tot 4000 mm
Bij ons is het mogelijk om producten te kanten tot een lengte van 4000 mm. Door gebruik te maken van buighulpen zijn wij in staat om grote en zware platen eenvoudig te kanten. Daarnaast hebben onze vakmensen alle kennis en kunde in huis om ook moeilijk te programmeren producten te kanten.

 

Team Samenstelling

Mandy Theuws
René Sprengers
Tom Geenen
Jack Gommers
Robert van Orsouw
Ramon Koevoets
Abbie van der Heijden
Joost van de Wijdeven
Lars Bekkers
Bart Geven
Stefan van Beers
Arjan Koolen
Hans van Hal
Peter Lodewijks
Mark Hol
Mathijs Kox

"Ons enthousiast team werkt iedere aan dag aan het realiseren van een perfect product."

Mandy Theuws, Office Manager

Binnen Bax Metaal draag ik zorg voor diverse organisatorische werkzaamheden en de administratieve verwerking. Alles moet daarbij op rolletjes lopen, zodat onze relaties voor de volle 100% tevreden zijn en vooral blijven.”

E m.theuws@baxmetaal.nl
T 0497-555393

"De visie ‘goed kan altijd beter’ waarborgt de toekomst van ons bedrijf."

René Sprengers, Werkplaats chef

"De kwaliteit van ons werk, staat altijd voorop."

Tom Geenen, Werkvoorbereider

E t.geenen@baxmetaal.nl
T 0497-621002

"Wellicht ga je alleen sneller, maar samen kom je verder. Dat doen we dan ook bij Bax Metaal."

Jack Gommers, Werkvoorbereider

Voor ons team -en voor mij persoonlijk- is het belangrijk om oplossingen aan te dragen die de klant echt verder helpen. Dat kan best eens gaan over een kortetermijnoplossing, maar ons uitgangspunt, is komen tot duurzame oplossingen voor de lange termijn.

E j.gommers@baxmetaal.nl
T 0497-555393

"Onze werkvoorbereiding is essentieel om het uiteindelijke product snel te kunnen leveren tegen een hoge kwaliteit."

Robert van Orsouw, Werkvoorbereider

Door onze heldere communicatie, weten we exact welke wensen en eisen zij stellen aan hun product. Wat zij willen, is ons vertrekpunt.

E r.orsouw@baxmetaal.nl
T 0497-621008

"Wat ik hier ervaar bij Bax Metaal? ‘Positieve energie’ zou ik het willen noemen"

Ramon Koevoets, Manager operations

E r.koevoets@baxmetaal.nl
T 0497 - 621003

""

Abbie van der Heijden, Werkvoorbereider

""

Joost van de Wijdeven, Productieleider staalafdeling

""

Lars Bekkers, Productieleider voorbewerking/zetafdeling

""

Bart Geven, Werkvoorbereider

""

Stefan van Beers, Engineer

""

Arjan Koolen, Engineer

""

Hans van Hal, Engineer

""

Peter Lodewijks, Engineer

""

Mark Hol, Engineer

""

Mathijs Kox, Sales director
Vorige
Terug naar overzicht
Volgende