Goed kan altijd beter

Hoe is het nou om bij Bax Metaal te werken? Wie kunnen je dat beter vertellen dan de mensen zelf? Bekijk hun vlog, lees hun verhaal. Dan krijg je een indruk van hun werk en hoe ze de sfeer in ons bedrijf ervaren. Wie weet, word je hun nieuwe collega! Want in ons bedrijf is er altijd plaats voor vaklieden, pas afgestudeerden en leerlingen die zich tot vakman willen ontwikkelen. Lassers, bankwerkers, werkvoorbereiders, engineers, verkopers. Behoor jij daar ook toe? We bieden je alle ruimte en kansen in een fijne, collegiale sfeer. Wees welkom!

Wat kun je verwachten bij Bax Metaal?
Nieuwste machines

Je kunt bij ons in een nette werkomgeving met de nieuwste machines en tools werken. State of the art. We zijn erg vooruitstrevend. Doorlopend investeren in een modern en goed machinepark is hier net zo natuurlijk als ademhalen. Dat hoort bij vakmanschap, vinden wij. De beste hulpmiddelen voor perfect werk. En werkplekken die clean, netjes en fris zijn. Dat vinden we niet meer dan normaal.

 

Diversiteit aan producten

Bij ons is het werk altijd afwisselend. We stellen zowel complexe, high end producten als eenvoudigere onderdelen samen. Dus als (beginnend) vakman kun je het supergeconcentreerde, pure vakwerk combineren met het lichtere werk. Dat houdt je lekker fris.

Menselijke cultuur

Je hebt bedrijven waar de persoonlijke targets je om de oren vliegen. Bij Bax Metaal hangen die niet dreigend in de lucht. Wij willen vooral presteren door goede samenwerking en gezamenlijk vakwerk. Geen ellebogenwerk, geen hiërarchische lagen en dwingend rondzwaaiende vingertjes. Daar houden wij niet van. De kanter en de lasser zijn hier net zo belangrijk als de bedrijfsleider. Ieder heeft zijn rol in het geheel en krijgt daar ook waardering voor. Wij geloven namelijk dat mensen hun gedrevenheid niet alleen uit hun vak halen, maar ook uit collegialiteit en een fijne werksfeer.

 

Zelfstandigheid en verantwoordelijkheid

Binnen de collegiale samenwerking krijg je als vakman (in wording) alle kansen om te excelleren. Er wordt ook behoorlijk wat zelfstandigheid en verantwoordelijkheidsgevoel van je gevraagd. Er rennen bij ons geen managers rond die iedereen komen zeggen wat ze moeten doen. Bij Bax Metaal koesteren we juist ‘de vrijheid van de vakman’.

 

Ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden

Voor iedere vakman zijn er doorgroeimogelijkheden binnen het takenpakket. De lasafdeling hebben we verdeeld in rvs en staal die elk hun eigen expertise vragen. Daarnaast hebben we een selecte groep precisiebankwerkers met een nog hogere skill set. In het kantwerk kun je met verschillende machines (leren) werken. Bij de ene stel je zelf de zetprogramma’s in, bij andere, volautomatische machines ligt het accent op een goede controle.

Opleiden en werken

Jonge mensen die zich tot vakman willen ontwikkelen, komen bij Bax Metaal ook volop aan hun trekken. Als je hier werkt en je hebt de potentie om een goede lasser te worden, kun je bij ons de erkende lasopleiding van het Nederlands Instituut voor de Lastechniek volgen. Deze wordt door een gezaghebbende INT-docent (International Welding Technologist) gegeven. Gedurende een aantal maanden leer je dan één avond in de week de achtergronden van het vak. De rest van de dagen werk je in de praktijk nauw samen met onze vakmensen. Maximale aandacht dus voor jouw ontwikkeling.

Bij Bax Metaal hebben we ook plaats voor leerlingen van de Vakopleiding Metaal. Als leerling ga je dan één dag in de week naar school en werk je vier dagen bij ons. Je krijgt een ervaren bankwerker als buddy en met hem werk je samen aan orders. Doe je het goed, dan kom je in een groepje high potentials waar je je verder kunt verdiepen in het vak.

 

Ontwikkeling binnen het bedrijf

Wil je meer doen dan alleen je vak uitoefenen en je verder ontwikkelen binnen het bedrijf? Dat kan ook. Elke afdeling heeft bij ons een teamleider die naast zijn inhoudelijke werk de planning en aansturing doet. Ook oversteken naar een andere discipline is mogelijk. Zo hebben we bijvoorbeeld een jonge bankwerker die het in zich heeft om een goede engineer te worden. Zijn ontwikkeling ondersteunen we ook. Verstand van plaatwerk is voor ons de kern. Vandaaruit zijn er vele mogelijkheden.

 

Collegiaal bedrijf

Bax Metaal is een bedrijf met een collegiaal karakter. Die sfeer van gezamenlijkheid koesteren we. Samen goed werk leveren, maar elkaar ook helpen als er een keer iets misloopt. Iemand die een keer een fout maakt, wordt daar niet meteen op afgerekend. We kijken liever hoe dat een volgende keer is te voorkomen. Gewoon menselijke omgang. We zijn een open organisatie. Dingen bespreken en weer verder.

De collegiale sfeer zie je bij ons ook terug in de teamuitjes die we organiseren. We gaan regelmatig samen eten, hebben periodieke ‘borreltjes’ en plannen leuke, ontspannende activiteiten. Wat we doen bepalen we samen, dus er zijn altijd dingen bij die je zullen aanspreken. Plezier gegarandeerd!

Dus…..
Ben je iemand die graag ongezien in een groep opgaat en wacht tot anderen zeggen wat je moet doen? Dan vinden we je ook best aardig, maar dan heeft het niet zo veel zin om ons adres in je routeplanner te zetten. Dan wensen we je elders succes.

Maar spreekt de vrijheid en verantwoordelijkheid van de vakman je aan? Ben je niet bang voor zelfstandigheid? Doe je graag afwisselend werk? En sta je open voor collegiale samenwerking? Klik dan op onze collega’s, kijk wat ze zeggen en neem contact op.
Graag tot binnenkort!