Goed kan altijd beter

09-04-2018 Werken in 2D, vooruitdenken in 3D

Werken in 2D, vooruitdenken in 3D

Deel dit met jouw netwerk

Werken in 2D, vooruitdenken in 3D

peter-l-foto-bij-gesneden

Meedenken met klanten is bij Bax Metaal vanzelfsprekend. Het hoort bij ons concept van ontzorgen, waarbij we vragen van klanten in slimme en complete bewerkings- en assemblageoplossingen omzetten. Dat is dé charme van ons vak. We willen de vragen en eisen van klanten niet alleen waarmaken, maar het liefst nog overtreffen.

 

Meedenken met klanten is één, meedenken met toekomstige marktontwikkelingen is nog een stap verder. Ook dat doen we bij Bax Metaal. Een wezenlijke technologische vernieuwing is het metaalprinten met 3D printers. Anno 2018 staat dat nog in maatje 10 van de kinderschoenentabel, maar over 10 à 20 jaar zou het best wel eens gemeengoed kunnen zijn. En bij Bax Metaal laten we ons graag leiden door innovaties. We hebben in dat opzicht een soort van ‘jongehondenmentaliteit’, we snuffelen graag aan nieuwe dingen.

 

Ook vanuit het oneindige meedenken

 

Daarom hebben we een 3D printer aangeschaft voor het printen van kunststof. Niet als aanwinst van ons machinepark ten behoeve van klanten, maar als prikkelende uitdaging voor onze ontwerpers. Tussen de werkzaamheden door zijn ze ermee aan de slag om in 3D te leren denken en er ervaring mee op te doen.

Echt een nieuwe uitdaging, want tegen de tijd dat 3D printen de norm wordt, is de sky de limit. Ontwerpers moeten dan niet meer denken vanuit bestaande basismaterialen en bewerkingsopties maar vanuit oneindige mogelijkheden en vormen. Hartstikke interessant natuurlijk om straks vanuit die sky ook weer mee te denken met klanten en hen te ontzorgen.

 

Presteren en voorbereiden

 

Onze ontwerpers hebben de eerste vormen al gemaakt. Vanuit hun beroepstrots zijn ze natuurlijk begonnen met ons eigen logo. Dat zorgde al meteen voor een high five! Intussen maken ze er ook kleinschalige prototypes mee voor bij klantbesprekingen rond lopende orders. Zo zagen we een van onze salesmensen al met een brugleuning in zijn binnenzak het pand verlaten. Handig!