Onze
Diensten.

Bij Bax Metaal zijn we ervan overtuigd; klanten willen een partner die weet waar het om draait. Wij denken dan ook graag mee in het proces van onze klanten om het onderste uit de kan te halen. Bijvoorbeeld dat teamwork winst oplevert, dat tijd geld is, afspraken worden gemaakt om na te komen, dat kwaliteit nooit een punt van discussie mag zijn en dat daar ook een correcte prijs bij hoort. Kortom; een partner die continu in beweging is en waarbij goed altijd nét even iets beter kan.

Engineering

Om écht samen te kunnen werken is het van belang om de projecten van onze partners van A tot Z te begrijpen. Ons team van engineers is elke dag bezig om het onze klanten een stukje makkelijker te maken. We streven altijd naar een optimaal ontwerp, zowel qua maakbaarheid als kosten efficiëntie. Lasergericht denken én ontwerpen vormt daarbij altijd het vertrekpunt. Een mooie mix van kennis, kunde en ambitie.

Co-engineering
Samen beoordelen we de maakbaarheid van uw producten. Daarbij krijgt u altijd een gespecificeerde kostenindicatie en geven we advies over het te gebruiken plaatmateriaal en/of het minimaliseren van ‘nevenbewerkingen’ zoals boren en frezen. Alles wat we doen, gebeurt in overleg. Zo komen we samen tot de -voor u- meest kostenefficiënte oplossing.

Laserparts

Uiteraard kunnen we bij Bax Metaal ook al uw laser gesneden onderdelen verwerken. Van buis tot plaat: niets is te gek.

Onze laser afdeling verzorgt alle bewerkingen die u maar kan verzinnen. Naast het snijden van buizen en platen verzorgen we ook het afbramen, zetten, frezen en boren van metaal. Hierdoor kunnen we alles in huis voorzien wat uiteindelijk een stuk efficiënter is.

 

Kanten

Het bewerken van metaal gaat bij ons terug tot onze oorsprong. Waarin we destijds vooral bezig waren met eenvoudige(en vaak handmatige) kantprocessen hebben dit tot in detail geperfectioneerd.

Momenteel zijn we uitgerust met een zestal kantbanken. Hiermee kunnen we kleine onderdelen eenvoudig en snel bewerken. Maar ook enorme producten van 4 meter met een kracht tot 320 ton kunnen eenvoudig door ons bewerkt worden.

Al onze machines zijn volledig offline te programmeren dit heeft als voordeel dat onze machines een stuk efficiënter kunnen werken wat uiteindelijk resulteert in minder foutmarges en betere doorlooptijden.

Samenstelling

De kern van onze werkzaamheden is het samenstellen van producten voor onze partners. Kleine oplages, grote series: allemaal geen probleem voor ons team van vakspecialisten.

Onze werkvloer is uitgerust met maar liefst 30 hightech lasplaatsen. Hierdoor is het mogelijk om met een hoge capaciteit onze werkzaamheden uit te voeren. Daarnaast zijn we uitgerust met een volautomatische lasrobot waardoor we supersnel seriematig kunnen produceren.

De basis hiervoor is de mogelijkheid om offline te programmeren. Terwijl de robot aan de ene opdracht werkt, maken de engineers de lasprogramma’s voor de volgende opdracht al klaar. Zo verliezen we geen tijd met het programmeren. De robot kan doorlopend werken, het maakt daarbij niet uit of het gaat om enkele werkstukken of grote series.

Assemblage

Zodra alle onderdelen gereed zijn kunnen onze vakmensen aan de slag met het assembleren van de projecten van onze partners.

Ons doel is namelijk om het leven van onze partners zo fijn mogelijk te maken. Op onze werkvloer van maar liefst 6500m2 hebben we alle ruimte om projecten van A tot Z op te leveren.

Als totaalleverancier is het assembleren van onderdelen dan ook een belangrijke schakel in het proces om snel, efficiënt en pragmatisch te werken.

Finishing

Voor veel van onze partners is een perfecte afwerking noodzakelijk. Strenge eisen en klantspecifieke wensen zijn de norm.

Uiteraard is dat voor ons geen probleem. Op onze Finish afdeling verzorgen we het slijpen en stralen van projecten met ruwwaardes tot <0,4 µm. Hierdoor kunnen we onderdelen tot in perfectie opleveren. Daarnaast kunnen we onderdelen laten reinigen in onze ultrasoon reinigingsinstallatie.

Zelfs het cleanroom reinigen tot Grade 4 behoort tot de mogelijkheden.