Het meest complete
metaalbedrijf.

Wij zijn uw strategische partner. Onze aanpak is gericht op denken in oplossingen, een strak georganiseerde planning en een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Wij bieden klantgerichte oplossingen in de vorm van samengesteld plaatwerk en buisconstructies in RVS, aluminium en staal. Kwaliteit, betrouwbaarheid en snelheid staan daarbij centraal.

Techniek vormt altijd ons uitgangspunt. Door ons up-to-date machinepark en een afdeling 3D-engineering welke we in eigen huis hebben, kunnen we maatwerk leveren. Aangeleverde ontwerpen zetten wij om in maakbare oplossingen. Zo kunnen wij onze klanten volledig ontzorgen.

In ruim 35 jaar heeft Bax Metaal brede kennis en expertise opgebouwd die we graag inzetten voor onze klanten. Voor vrijwel ieder probleem kunnen wij een oplossing bieden. Onze gedreven vakmensen en automatische bewerkingsmachines maken het mogelijk om producten snel en vakkundig te realiseren. We werken doorlopend aan een constante, hoge kwaliteit door middel van procesbewaking en voortdurende controles van kwaliteitseisen. Wij vertrouwen op onze kennis, maar ook op die van onze klanten. Juist door onze kennis te bundelen, kunnen we onze processen en productkwaliteit optimaliseren. Zo blijven we als strategische partner garant staan voor producten met een hoge nauwkeurigheid en een perfecte finish. Zo werken we iedere dag weer aan onze gezamenlijke ambities.

 

Hoe het begon

Begonnen 1987 in Westerhoven. Inmiddels alweer bijna 25 jaar gevestigd in Bergeijk. Waar we zijn gestart en waar we nu zijn gevestigd, is niet het enige wat in al die jaren is veranderd. Een knipschaar en een kantbank in een garage aan huis, hebben in de loop der jaren plaats gemaakt voor twee bedrijfshallen – met daarin een bijzonder geavanceerd machinepark – van samen zo’n 9000 m2. Zo ziet u, ambitie en het gevoel dat ‘goed altijd beter kan’, zit in ons DNA.

 

Ons machinepark

Het hart van onze organisatie is ons machinepark. We zijn continu op zoek naar innovaties die het vak van metaalbewerking naar het volgende niveau kunnen tillen.

Hieronder kunt u een overzicht vinden van ons huidige machinepark:

Toepassing Merk Eigenschappen Doel
Puntlassen TECNA Staal en rvs tot maximaal 6mm puntlassen en aluminium tot maximaal 2mm Puntlassen van materiaal aan elkaar maar ook snelle manier van lasmoeren bevestigen
Insert persen Haeger 824 Digitaal instelbaar Inpersen van inserts (moeren, asjes, insertboutjes) diverse mogelijkheden! Door voorgesneden gat ook nauwkeurig en geen hitte inbreng.
Stiftlassen LASKAR puntlastechniek CDP-99M Meetsysteem die het proces bewaakt waardoor de kans op afkeur minimaal is Condensator ontladingsmachine. Zorgt voor boutjes/pennetjes die geplaatst kunnen worden op moeilijkbereikbare plekken. Sneller dan lassen en minder hitte inbreng op het eindproduct
LASKAR puntlastechniek CDP-99 Staal/rvs/aluminium, idem aan de 99M echter zonder meet systeem Idem aan de CDP-99M
Kanten LVD 320/40Z Zetten tot 4meter en met een kracht van 320T, met buighulp Volledig offline te programmeren, gemaakt voor grotere en dikkere producten die met de buighulp geen problemen geeft.
LVD 220/40 Zetten tot 4meter en met een kracht van 220T, met buighulp Idem aan LVD320/40 echter dunnere producten.
LVD Dyna-press Zetten tot 1,5meter en beschikt over een robot arm waardoor machinaal zetten ook tot de mogelijkheden behoort Kleine producten met grote aantallen, offline te programmeren maar ook het robot gedeelte is makkelijk te offline in te leren. Kan 24uur draaien en heeft ook de mogelijkheden om ze meteen netjes weg te leggen zodat de efficiëntie heel hoog is.
LVD 135/30 Zetten tot 3meter en met een kracht van 135 ton. Volledig offline te programmeren, gemaakt voor de grotere series met een kleine plaatdikte
2x LVD Toolcell 220/40 Zetten tot 4 meter met een kracht van 220 ton, automatische gereedschapswissel Volledig offline te programmeren en uitermate geschikt voor high mix low volume. Doordat gereedschap automatisch klaar gezet wordt is er minder kans op fouten en is de productie een stuk efficiënter
Miglasapparaten Fronius diverse types Zowel MIG/MAG als PulsMIG/MAG. Co2 lassen van alu/staal en rvs. Snel, dikkere lassen ,makkelijker dan TIG.
Tiglasapparaten Fronius diverse types Zowel tig als puls tig. Kan ook gebruikt worden zonder toevoeg materiaal door het materiaal aan elkaar te smelten. Kan gebruikt worden voor zowel staal/rvs als alu.
Lasrobot Panasonic TL-2000 WG3 Robotlassen tot 4meter, offline te programmeren Grote series of vaak retournerend met veel laswerk zijn ideaal voor dit werkpaard. Met twee stations van 4 meter kan men constant lassen +inladen waardoor de efficientie erg hoog is. Daarbij is er een hogere constante kwaliteit van de lassen. Kan zowel staal als RVS MIG lassen
Meten Faro Prime Meten van producten met automatische uitdraai van meetrapport Het precies nameten van het product met een meetrapport, geen kans op aflees fouten en erg precies!
Lastafels Sigmund Diverse afmetingen plasma genitreerde lastafels met diverse hulpstukken